Ausztria: Karintiai reindling

Szeretettel köszöntelek a Ausztria Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2003 fő
  • Képek - 1189 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 131 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 91 db

Üdvözlettel,
füzi andrea
Ausztria Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ausztria Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2003 fő
  • Képek - 1189 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 131 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 91 db

Üdvözlettel,
füzi andrea
Ausztria Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ausztria Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2003 fő
  • Képek - 1189 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 131 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 91 db

Üdvözlettel,
füzi andrea
Ausztria Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ausztria Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2003 fő
  • Képek - 1189 db
  • Videók - 112 db
  • Blogbejegyzések - 131 db
  • Fórumtémák - 36 db
  • Linkek - 91 db

Üdvözlettel,
füzi andrea
Ausztria Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A sütőből frissen kivéve, épp a konyhaasztalon gőzölög a karintiai édesség. A levegőt finom fahéjillat, egy leheletnyi rumaroma tölti meg. Vajon ki tudjuk várni, amíg kihűl? Vagy inkább forrón nekilátunk, és hagyjuk, hogy a nyelvünkön pattanjanak szét a lédús mazsoladarabok?


Tészta:
500 g liszt
20 g friss kovász vagy egy csomag szárított élesztő
50 g vaj
¼ liter tej
1-2 tojás
50 g cukor
1 csipet só

Töltelék:
50 g vaj
100 g cukor
2 evőkanál fahéj, ánizs
100 g mazsola (rumba áztatott is lehet)
dió

Készítsen kelt tésztát és hagyja pihenni, hogy szépen megdagadjon. Ezt követően nyújtsa ki négyzet alakúra és kenje be olvasztott vajjal. Ezután jön a finom töltelék: szórja a cukrot, az ánizst, a fahéjat, a diókat és a mazsolát a tésztára, majd tekerje fel óvatosan. Az így készült tekercset helyezze a vajjal kikent kuglófformába. Aki szereti, megszórhatja a tésztát sütés előtt egy kis barna cukorral – ami különleges ízt ad a süteménynek, és evés közben ragacsossá teszi ujjainkat.
Süsse az egészet kb. 40 percig 180ºC-on, majd ha kihűlt, vegye ki a kész süteményt a formából. Ezt követően kedve szerint meglocsolhatja egy kis citromos vagy rumos mártással. A „Reindling” nagyszerűen illik a délutáni kávé mellé, de akár a reggelihez is – ha valaki tud addig várni...

Címkék: ausztria falusi üdülés osztrák édesség recept édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu